Próbálja ki INGYEN!

(Saját adataival töltse ki, a cégnevet később kell megadni.)

Címkefelhő

Ingyenes számlázó program

Címkék: , ,

Dátum: ,

Milyen csapdák lehetnek egy ingyenes számlázó program használatában? Számos weboldalon szót emelnek az ingyenes számlázó programok ellen, mert azokban minden bizonnyal valami gonosz, idegesítő, de minimum egy nagyon trükkös megoldást rejtettek el a készítők, amivel a felhasználó nyilvánvalóan csak rosszul járhat.

A kép ettől persze sokkalta árnyaltabb, mert ha jobban belegondolunk: mi az érdeke minden szoftverfejlesztőnek? Igen, az, hogy fizessenek a munkájáért, vagyis sokan használják a programját. Természetesen senki sem azért vág bele egy egyébként nem egyszerű fejlesztésbe - lásd számlázó program -, mert nincs jobb dolga és úgy elütné valamivel az idejét. Valószínű üzletet lát benne, pénzt szeretne keresni. Itt merül fel a jogos kérdés: akkor miért adja ingyen?

Az ingyenességnek több oka is lehet, de lássuk a leggyakoribb tévedéseket ezzel kapcsolatban, különösképpen a számlázó programokra vonatkozóan.

broken-laptop--5-.png

Reklámokat tartalmaz

Igen valószínűtlen egy számlázó program esetében, hogy reklámokat tartalmazzon. A reklámokból származó bevételek elég csekélyek ahhoz, hogy ne érje meg csak emiatt fejleszteni egy komplex rendszert, pénzt költeni a marketingjére, a jogszabályi változások miatti fejlesztésre, stb. Számos számlázó programot megvizsgáltunk már és egyikben sem volt reklám elhelyezve. Talán ingyenes játék programok esetében elegendő bevételt termel a szoftver beépített reklámokkal, ám a számlázó programok piaca jóval kisebb.

A Számlázoo.hu Online Számlázó Programban sincsenek reklámok.

Várakoztató és idegesítő ablakok jelennek meg

Ilyen megoldással sem találkoztam kutatásaim során, s nem is értem mi értelme lenne egy ilyen funkció beépítésének, ha már egyszer ingyen adta az ember a számlázó rendszert. Bár a módszer shareware üzleti modellben ingyen adott programoknál bevett szokás, azonban itt sem túl elterjedt a felhasználókat idegesítő volta miatt. Ettől már sokkal kifinomultabb módokkal lehet vásárlásra bírni az embereket.

A Számlázoo.hu Online Számlázó Program ingyenes verziójában sincsenek idegesítő, várakoztató ablakok.

Beépített tétel korlátok, mennyiségi korlátok

Igen, ez már működő megoldás több hazai számlázó program esetében is. Bár a korlátozások rendszerint úgy vannak kialakítva, hogy a legkisebb szereplőknek még így is használható marad a program.

Nálunk az ingyenes verzióban sincs semmiféle korlátozás. Sem tételek számára, sem mennyiségekre. Bármennyi terméket, bármennyi vevőt felvihet a rendszerbe és bármennyi számlát kiállíthat számlázó programunkkal. Ilyen jellegű korlátozást később sem tervezünk bevezetni.

Szinte semmit nem tud az ingyenes számlázó program

Nem tűnik túl logikus húzásnak egyetlen fejelsztőtől sem, hogy ingyen adjon valamit, amit aztán nem lehet semmire sem használni. Persze van rá elvétve példa, de az látszik az ilyen programoknál, hogy már régen magára hagyta a fejlesztője, vagy csak nagyon ritkán, hobbiból foglalkozik vele. Jellemzően a magyar piacon az ingyenes számlázó programok nagy része használható.

Mi a Számlázoo.hu-nál teljes értékű szoftvert adunk az ingyenes számlázó program kategóriában is. Ezzel a kezdő vállalkozásokat, induló cégeket igyekszünk támogatni. Természetesen a fizetős csomagok jóval többet tudnak az ingyenes verziónál, de ez talán érthető és elfogadható is. Nézze meg a csomagjaink közti különbségeket itt!

Egy év után lejár az ingyenes verzió

Találkoztunk ilyen megoldással is, nem túl elegáns módja a felhasználók fizetős státuszba léptetésének. Nem is alkalmazzák sok helyen.

A Számlázoo.hu ingyenes verziója nem jár le, nem kell érte fizetni és csak akkor "kell" Önnek a fizetős verzióra váltani, ha Ön is akarja. Nem erőszakoskodunk, kivárjuk, amíg Önnek is megéri majd a fizetősre váltani, addig is használja nyugodtan az ingyenes csomagunkat. Ha még nincs Számlázoo.hu fiókja ide kattintva regisztráljon most!

Nincs programfrissítés az ingyenes verzióhoz

Szintén nem lenne sok értelme ennek a lépésnek, hiszen általában az ingyenes programok a fizetős programok bemutató verziói. Mit érne az egész bemutató, ha aztán nem lehetne frissíteni a legújabb verziót bemutatóra?

Egyébként a Szamlazoo.hu esetében, mivel online számlázó programról beszélünk minden felhasználó egyszerre kapja meg a frissítéseket. Az ingyenes csomagban is.

Nincs ügyfélszolgálat

Talán ez az egyik leggyakoribb kitétel az ingyenes verziókhoz, bár a profibb cégek tudják, hogy a fizetős felhasználók először mindig az ingyenes verziót használják, így ehhez is biztosítanak ügyfélszolgálatot.

A Számlázoo.hu-nál arra törekszünk, hogy minden felhasználónk - és ezt úgy értjük, hogy minden fizetős és minden ingyenes felhasználónk - elégedett legyen az online számlázó program használatával. Szeretünk segíteni a problémás helyzetekben, így nyugodtan fordulhat hozzánk kérdéseivel a support@szamlazoo.hu címen!

 

Ha szívesen kipróbálná ingynes számlázó programunkat, csak kattintson ide és regisztráljon egy fiókot!