Próbálja ki INGYEN!

(Saját adataival töltse ki, a cégnevet később kell megadni.)

Címkefelhő

Számlázás excelben

Címkék: , , , ,

Dátum: ,

A törvény szerint már régebben sem lett volna szabad táblázatkezelőt, vagy szövegszerkesztőt használni számlák elkészítésére, mert ez az eljárás sérti a számlák sorszámozásának folytonosságára irányuló előírást. Most azonban, hogy kötelezőként bevezették a számlázó program NAV bejelentését az ilyen megoldások végképp hitelességüket vesztik.

A számlázás excelben nem megoldható, ahogyan semmilyen más táblázatkezelő programban sem (pl: LibreOffice, OpenOffice, Google Drive, stb.). Egyszerűen szólva, ha az ember számítógéppel akar számlázni, akkor kénytelen egy számlázó programot használni a célra. Persze ez nem feltétlenül baj, mert egy jó számlázó program számos funkcióval gyorsítja és egyszerűbbé teszi a számlázást, mint a kézzel gyártott számlák elkészítése.

tropical-beach-screensaver.jpg

 

Az Interneten számos számlázó programot érhet el. Vannak letölthető számlázó programok és online számlázó programok is. Önnek kell tudnia, hogy saját céljainak, saját vállalkozásának melyik megoldás a legjobb. Gondolja át, hogy a számlázó programnak most milyen funkciókat kell ellátnia, illetve a jövőben mire számít. Mennyire fog bővülni vállalkozása? Mennyi ember fog dolgozni Önnél? Milyen mennyiségű számlát kell majd kiállítani várhatóan? Mekkora összegekről kell számlát kiállítani jellemzően? Kell-e, hogy saját gépére legyen telepítve a program vagy azzal jár jobban, ha online is elérhető a számlázás? Stb.

Az ingyenes számlázó programok segítségével számos feladatot megoldhat nulla forintból. Ha körülnéz az interneten ingyenes online számlázó program tekintetében igen sok megoldással találkozhat, azonban fontos, hogy az ingyenesség határait is nézze meg. Van, ahol a számlák mennyisége van korlátozva havi limitben. Máshol a számlák összege van korlátozva, megint máshol a cég éves forgalma. Több helyen pedig megtévesztő módon csak a regisztrációt hirdetik ingyenesként, de maga a számlázó program már fizetős lesz.

Kattintson ide és nézze meg, hogy mit kap nálunk az ingyenes és a fizetős csomagjainkban!

...és kérem, a saját érdekében felejtse el azt, hogy a számlázás excelben is jó lesz. Nem lesz jó.

Ha úgy gondolja, hogy hasznos ez a cikk, kérem ossza meg ismerőseivel is! Köszönöm!