Címkefelhő

Gyakran Ismételt Kérdések

Számlázás, online számlázó program gyakran ismételt kérdések: számla, díjbekérő, proforma számla, előlegszámla, részszámla, végszámla, stb. Olvassa át a leggyakrabban feltett kérdéseket és válaszainkat online számlázó program és számlázás témakörökben.

Megfelel a Számlázoo.hu -val kiállított számla a hatályos jogszabályoknak és előírásoknak?

Igen.

Meddig marad ingyenes a Számlázoo.hu free csomagja?

A Free csomag mindig ingyenes volt és mindig is ingyenes lesz. Biztos lehet benne, hogy az ingyenes csomagért később sem fogunk pénzt kérni és nem fogjuk letiltani a hozzáférését. Nincs időkorlát, nincs mennyiségi korlát a számlázás során.

Mi történtik a 30 napos ingyenes VIP hozzáférés lejáratát követően?

A számlázó program 3 csomaggal készült: Free, Pro és VIP. Szándékunk szerint - mindenkinek legyen lehetősége megvizsgálni a VIP csomagot, hogy szüksége van-e rá - az ingyenes bemutató időszak után minden felhasználó átkerül a saját előfizetett csomagjába. Aki a VIP csomagra fizetett elő időközben, annak megkezdődik a VIP időszak felhasználása. Aki a Pro csomagra fizetett elő időközben, annak megkezdődik a számlázó program Pro csomagként való használata. Aki a Free csomagot választotta az a 30 napot követően az ingyenes számlázó program funkcióihoz férhet hozzá.

Előfizetek a VIP csomagra. Mikor kezdődik meg a VIP előfizetésem fizetős időszaka? Mikor lesz az évfordulóm?

Tegyük fel, hogy Ön szeptember 1-én regisztrált be a Számlázoo.hu online számlázó programba. Idő közben rájött, hogy szüksége van a VIP csomag funkcionalitásra és a kiküldött díjbekérőt szeptember 10-én befizeti számlánkra.

Ebben az esetben az Ön ingyenes 30 napos VIP próba időszaka szeptember 1-től szeptember 30-ig tart. Az előfizetéses időszaka október 1-én kezdődik és a következő év szeptember 30-ig tart az előfizetése. Így mint VIP előfizető is 100%-ban ki tudja használni ajánlatunkat.

Mi történik akkor, ha a Pro csomagra fizetek elő, de nem hosszabbítom meg az előfizetésemet?

Ebben az esetben rendszerünk áthelyezi Önt a Free csomagba és továbbra is hozzáfér céges adataihoz, számláihoz, vevő és terméktörzs adataihoz. "Csupán" a Pro csomag nyújtotta kényelmi funkciók, kimutatások és más hasznos dolgokat nem fogja tudni használni, de a számlázásban nem lesz fennakadás.

Hogyan regisztrálhatok a Számlázoo.hu online számlázó program használatára?

Kattintson ide, töltse ki a regisztrációs űrlapot, majd az e-mailben kapott linkre kattintson rá, aktíválja  fiókját. Ez után jelentkezzen be, adja meg céges adatait és már meg is kezdheti a számlázást.

Miért nincs kipontozott hely a számlán az aláírásnak és bélyegzőnek?

Azért, mert a NAV hivatalos állásfoglalása, a hatályos hazai és uniós jogszabályok és előírások szerint a számlát nem szükséges bélyegzővel és/vagy aláírással ellátni. Szeretnénk, ha a gyakorlat igazodna a jogszabályokhoz, főképp mivel ez könnyebbséget jelent a számlák kiállítása során - különösen nagyobb mennyiség esetén.

Tudok előlegszámlát kiállítani a Számlázoo.hu használatával?

Természtesen igen. Az előlegszámla semmiben sem különbözik formailag a normál (nem előleg) számlától. Mindösszesen annyit kell a termék nevében felültetni, hogy "Előleg: " és a termék neve.

Tudok végszámát kiállítani a Számlázoo.hu használatával?

Természetesen igen. A végszámla semmiben nem különbözik formailag a normál számlától. Összesen annyit kell tenni, hogy az előleg számlán szereplő termék nevét az "Előleg: " felirattal együtt fel kell tüntetni, de mínusz összeggel. Majd egy új termékként fel kell tüntetni a terméket teljes értéken. Így a program kiszámolja a fizetendő összeget, ami a végszámla végösszege lesz.

Érdemes a megjegyzésben feltüntetni az előleget tartalmazó előlegszámla sorszámát, hogy a könyvelőnek egyszerűbb dolga legyen, illetve később könnyebben elő lehessen keresni.

Felhő alapú számlázó program a Számlázoo.hu?

Igen, teljes mértékben felhő alapú számlázó program. A felhő (cloud) azt jelenti, hogy az adatokat egy olyan szerveren tárolja a felhasználó (szerver rendszeren), amivel fizikailag nincs kapcsolatban.

Ki is lehet nyomtatni az elkészült számlákat?

Természetesen igen. Több lehetőség is van erre: egyrészt a számla elkészítése után megjelennek a számla adatai, ekkor a fogaskerék ikonra kattintva ott a "Számla nyomtatása" pont. Ugyanezen elv szerint a számlák listájában is elérhető a PDF számla nyomtatása, illetve a számla keresésnél is.

Amikor számla készül, arról a cég e-mail címére is küldünk értesítőt. Az e-mail mellékletében megtalálható a számla, amit inne szintén ki lehet nyomtatni.

Milyen funkciókkal bír a Számlázoo.hu számlázó program?

A teljes funkciólista a csomagok és árak menüpontban érhető el, ahol csomagokra szétbontva megtekinthető, hogy melyik csomagban milyen funkciók használhatóak. Fontos szempontként tartjuk szem előtt, hogy az ingyenes számlázó program csomagunkban is egy teljes értékű számlázó programot kínáljunk felhasználóinknak.

Átutalásos számlát és készpénzes számlát is készíthetek vele?

Természetesen igen. Minden számlázó program csomagunkban van lehetőség átutalásos és készpénzes számla készítésére is.

Mennyibe kerül a Számlázoo.hu számlázó program?

Több csomagot is összeállítottunk, hogy a legtöbb cég és vállalkozó igényeinek megfeleljünk. A csomagokról és azok árairól a csomagok és árak menüpontban olvashat részletesebben.

ÁFA mentes és ÁFÁ-s tételeket is írhatok egy számlára?

Igen. A Számlázoo.hu-val olyan számlákat is kiállíthat, amiken egyszerre többféle ÁFA kulccsal ellátott tételek is szerepelhetnek. Tetszés szerint variálhatja az ÁFA kulcsokat.

A program a számla végén ÁFA kulcsonként az előírásoknak megfelelően összesíti a számlát, illetve feltünteti a mindösszesen részt is az ÁFA értékek összesítésével is. Regisztráljon itt és próbálja ki ingyenesen!